Om mig

Hej hej hallå!

Jag har alltid velat arbeta inom områden där jag kan uttrycka mig genom att skriva och förmedla något. Både informativt och kreativt via olika digitala kanaler och sociala medier. Webben, analys, marknadsföring och textkommunikation är min hemmaplan. Kultur och film är även något som ligger mig nära hjärtat. Att på ett kreativt sätt kunna skapa något i olika medier, det är en viktig del i mitt liv.

Därför studerade jag samhäll med inriktning kultur på gymnasiet. Under mina gymnasieår gick jag kurser som textkommunikation och filmvetenskap. Dessa kurser hjälpte till att forma mig som person. Det fick mig att inse att skrivandet tillsammans storytelling och digitala kanaler är den vägen jag vill ta.

Storytelling för mig är ett av det bästa kommunikationsmedel som finns och den glöms lätt bort. Att kunna applicera allt ifrån en text till film samt sociala medier i ett företag eller hos en förening är mitt mål.

Webben är någonting jag har växt upp med, och kommunikation på internet är viktig del i vardagen för alla. Vi lever i en värld där allt fler saker fler online, och jag vill vara med att påverka, arbeta och följa den utvecklingen.

Vid min utbildning till webbkommunikatör på NBI i Göteborg har jag haft kurser i marknadsföring, kommunikation, digitala kanaler, SEO, CMS och praktiskt skrivande. Där har jag bland annat lärt mig hur man skapar och driver en hemsida i WordPress, hur content marketing ska tillämpas, samt hur man förhåller sig till sociala medier.Jag spenderade min första LIA (lärande i arbete) period på företaget ZooZoo.com. Där arbetade jag med att utveckla informationsfilmer till deras hemsida. Jag fick även en inblick i textproduktion och design.

Min andra LIA-period var på företaget SpeedLedger. Där fokuserade jag på marknadsföring, sköta webbplatsen, skriva och producera content och ta hand om sociala medier.

Jag är utbildad inom filmvetenskap, samt medieproduktion – manus för film och tv vid Högskolan Dalarna. Under min utbildning har jag bland annat läst manus i fem olika steg och jag har en förståelse för den dramaturgiska strukturen. Jag älskar att skapa berättelser som berör men också genom att experimentera med idéer från ovanliga perspektiv som utmanar hjärnan. Under mina studier var jag med och utvecklade sitcoms, kortfilmer och dokumentärer. Att skapa, skriva, diskutera och uppleva film, serier, webben och tv är det bästa jag vet.

Jag kan tillföra kunskaper inom marknadsföring, film, SEO, text, sociala medier och digital kommunikation samt manusarbete.

Som person är jag organiserad, social och lyhörd. Jag brinner för film, text, kultur, digital kommunikation och kreativt tänkande. Jag är en filmnörd med en förkärlek till 80-talet och har ett stort intresse för sport samt roliga T-shirts.

För mer information, kontakta mig, eller kika in menyn längst upp till höger. Där kan du bland annat ta del av mitt CV och Portfolio, samt vad jag har för utbildning och vilka kompetenser jag besitter.


Övrig arbetslivserfarenhet
Jag har tidigare arbetslivserfarenhet i yrken som croupier, diskare och lokalvårdare. Som croupier har jag lärt mig att vara stresstålig och serviceinriktad. Jag har även fått en inblick på hur det är att jobba natt. När jag arbete som diskare fick jag en förståelse för organisation, struktur och hur det är att jobba i ett högt tempo. Mina ansvarsområden som lokalvårdare var att städa kontorslokaler på 800 kvadratmeter. Genom att städa fick jag en känsla för noggrannhet och hur ett rum ska presenteras på bästa sätt. Jag har varit styrelsemedlem i en studentförening som heter KULT. Det är en förening som varje vecka visar olika sorters film i Högskolans Dalarnas biograf. Där integrerade jag mycket med sociala medier och marknadsförde event mot en publik. 

JK_2