När döden knackar på

När döden knackar på är ett drama handlar om den karriärlystne journalisten Lucas som får i uppdrag att göra reportage om den ensamma och cancerdöende Gunnar. Filmen tar upp ämnen som ensamhet, sorg, glädje, vänskap och rädslan för döden. Målgruppen är från 15 år och uppåt.

Gunnar ligger på sjukhus och är drabbad av en allvarlig och dödlig sjukdom. Han har bara en kort begränsad tid kvar att leva och är rädd för döden, och att dö ensam. Tyvärr har Gunnar inga närstående vänner eller familj kvar, och vill inte prata med en sorgerådgivare, han är i förnekelse.

Därför bestämmer han sig ganska drastiskt och impulsivt för att ringa in till ett radioprogram där han frågar om det är någon människa i Sverige som vill spendera dem sista dagarna i hans liv med honom.

Chefen Stefan på den lokala tidningen hör radioprogrammet och tycker detta är en jättebra story. Han tilldelar uppdraget till Lucas om att skriva en artikel om Gunnar. Lucas som har svårt att släppa taget om sin döda mor som dog i cancer, vill egentligen inte skriva artikeln. Men han har inget val eftersom hans karriär som journalist hänger på det.

Allt på grund av en tidigare artikel Lucas gjorde som gav tidningen väldigt negativ press och kritik, vilket Stefan inte uppskattade. Detta är Lucas sista chans på tidningen, annars får han sparken.

PDF: När döden knackar på – Jonathan Knappe